Als je maar 1 betaalrekening hebt dan kun je een van de andere 3 bankboeken voor de spaarrekening gebruiken en dan boek je bedragen die je overschrijft naar die spaarrekening in beide bankboeken op 1190 Kruisposten. Zijn alle banken al in gebruik? Dan moet je het memoriaalboek gebruiken en dan moet je wel de tegenboeking maken.

Bijvoorbeeld:
1104 Spaarrekening 25,- (debet)
9090 Rente bate overige 25,- (credit)

Controleer via de Saldibalans of het saldo van de bank/spaarrekening klopt.

Als u geld overmaakt van uw bankrekening naar uw spaarrekening dan boekt u dit in het Bankboek op rekening 1190 Kruisposten.
In het Memoriaalboek houdt u uw spaarrekening bij. Daar boekt u hetzelfde bedrag ook op 1190 Kruisposten, zodat deze rekening glad loopt.

Bankboek (1000 Bank wordt automatisch tegengeboekt):
1190 Kruisposten 1000,- (uitgaven)

Memoriaalboek:
1104 Spaarrekening 1000,- (debet)
aan 1190 Kruisposten 1000,- (credit)

Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Hoe verwerk ik een derde bankrekening?
Hoe boek ik nog te ontvangen / betalen rente?
Hoe verwerk ik incasso bestanden?
Hoe boek ik privé betalingen en ontvangsten?
Hoe boek ik een bedrag dat ik overboek naar mijn spaarrekening?
Artikel details
Artikel ID: 25
Categorie: Gebruik
Datum toegevoegd: 16-08-2011 09:11:55
Aantal bekeken: 1318
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.4/5.0 (20)