Hoe verwerk ik een derde bankrekening?

Oplossing Standaard heeft Boekhouden in Excel 2 bankboeken beschikbaar.
Heeft u nog een bankrekening dan zijn er twee opties.

1) Indien u geen Kas heeft gebruik dan het kasboek voor de tweede bankrekening (voorkeur).

2) U boekt de derde bank via het memoriaalboek. U moet dan wel de tegenboeking maken.

Bijvoorbeeld:
--------------------------Debet---Credit
1102 Bankrekening 3........25,-
9090 Tente bate overige.............25,-

Controleer via de Saldibalans of het saldo van de bank/spaarrekening klopt.

Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Hoe boek ik een spaarrekening?
Hoe boek ik privé betalingen en ontvangsten?
Hoe verwerk ik incasso bestanden?
Hoe boek ik een bedrag dat ik overboek naar mijn spaarrekening?
Hoe boek ik nog te ontvangen / betalen rente?
Artikel details
Artikel ID: 26
Categorie: Gebruik
Datum toegevoegd: 16-08-2011 09:13:44
Aantal bekeken: 431
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 2.8/5.0 (18)