Bij incasso van meerdere facturen worden deze in 1 batch bij de bank verwerkt. Dit verschijnt dan als 1 bedrag op het dagafschrift.

Je hebt 2 opties:

1) De regel in het bankboek splitsen en de facturen op 1200 debiteuren wegboeken. Dat is nog wel te doen als het aantal facturen beperkt is.

2) Dit werkt het snelst makkelijkst bij wat meer facturen. Gebruik een van de andere bankboeken om de facturen 'af te letteren'. Kopieer dan de factuurnummers en bedragen uit de factuurbewaking. De bedragen zet je dan in de kolom Ontvangsten. Gebruik wel plakken speciaal, waarden! Tel de bedragen op en boek het totaal in Uitgaven op een tussenrekening, bijv. 1190 Kruisposten

De incasso op de andere bank boek je dan ook op 1190 Kruisposten, zodat deze rekening weer glad loopt.

Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Hoe boek ik een spaarrekening?
Hoe zet ik mijn boekhouding over in een nieuwe versie?
Hoe verwerk ik creditcard mutaties?
Ik wil een dubieuze debiteur afboeken, hoe doe ik dat?
Hoe verwerk ik pinbetalingen in het kasboek?
Artikel details
Artikel ID: 141
Categorie: Gebruik
Datum toegevoegd: 28-04-2017 10:15:10
Aantal bekeken: 45
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 5.0/5.0 (9)