Hoe boek ik zakelijk gereden kilometers met mijn prive auto (kilometervergoeding)?

Oplossing Maak in het memoboek de volgende boeking:
4640 Kilometervergoedingen (debet)
0518 Prive kilometervergoedingen (EMZ)(credit)

Wettelijk mag je 19 cent per zakelijk gereden kilometer declareren. Je hoeft deze niet fysiek uit te keren aan jezelf, maar bovenstaande boeking volstaat. Je boekt daarmee kosten in je onderneming, waarmee de winst lager wordt en je eigen vermogen hoger (je hebt immers prive kosten voor de zaak gemaakt door je prive auto te gebruiken). Daardoor betaal je uiteindelijk minder belasting.

Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Hoe boek ik bijtelling auto van de zaak?
Hoe boek ik privé betalingen en ontvangsten?
Hoe boek ik vennootschapsbelasting?
Artikel details
Artikel ID: 93
Categorie: Gebruik
Datum toegevoegd: 17-08-2013 22:23:00
Aantal bekeken: 1183
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 4.2/5.0 (26)