Hoe boek ik bijtelling auto van de zaak?

Oplossing

Als er een zakelijke auto wordt gereden, dan mogen alle kosten in aftrek worden gebracht. Echter, indien er meer dan 500 km privé wordt gereden met de zakelijke auto, dan moeten de winst en de BTW gecorrigeerd worden voor het privé gebruik.

Voor de correctie op de winst moet een bijtelling worden verwerkt.

DEBET               CREDIT

0520 Prive opnamen (EMZ)                                                                4.800,-
4681 Bijdrage gebruik zakelijke auto                                                                              4.800,--

Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Hoe boek ik privé betalingen en ontvangsten?
Hoe boek ik zakelijk gereden kilometers met mijn prive auto (kilometervergoeding)?
Hoe boek ik een overboeking van of naar mijn priverekening?
Artikel details
Artikel ID: 111
Categorie: Gebruik
Datum toegevoegd: 25-03-2014 12:22:15
Aantal bekeken: 3229
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.0/5.0 (14)