Oplossing 1) Je registreert de factuur in het inkoopboek, zoals iedere andere factuur
2) Dan maak je in het bankboek 2 boekingen:
- Een betaling op 1600 Crediteuren o.v.v. de inkoopfactuur, zodat deze als betaald wordt geboekt in het inkoopboek
- Een ontvangst op 0510/5 Privé betaald voor hetzelfde bedrag.

Als je het geld aan je zelf terug hebt betaald, dan laat je de laatste regel weg.

PS. Probeer zoveel mogelijk met uw zakelijk rekening te betalen.

Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Hoe verwerk ik creditcard mutaties?
Hoe boek ik privé betalingen en ontvangsten?
Hoe boek ik dividend (BV)?
Artikel details
Artikel ID: 75
Categorie: Gebruik
Datum toegevoegd: 29-11-2012 21:38:53
Aantal bekeken: 1152
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.5/5.0 (19)