Hoe boek ik vennootschapsbelasting?

Oplossing

Als je winst EUR 100.000 dan reserveer je aan het eind van het jaar de vennootschapsbelasting (vpb)(20%) met de boeking:
9800 Vennootschapsbelastingen (debet)
0850 Belasting voorziening (credit)

Als je de vpb dan betaalt via de bank dan boek je dan op 0850.

Als je maandelijks al vpb (vooruit) betaald dan boek je dat moet je dat dus zien als een reservering voor te betalen vennootschapsbelasting, alleen wat je nog niet hoe hoog die wordt. Je boekt het dus op 0850 gedurende het jaar. Pas aan het einde van het jaar weet je hoe hoog de vpb wordt en die boek je conform bovenstaande.

Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Hoe boek ik dividend (BV)?
Hoe boek ik privé betalingen en ontvangsten?
Hoe boek ik zakelijk gereden kilometers met mijn prive auto (kilometervergoeding)?
Artikel details
Artikel ID: 109
Categorie: Gebruik
Datum toegevoegd: 21-01-2014 12:46:19
Aantal bekeken: 1524
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.4/5.0 (15)