1) De factuur boek je in het inkoopboek op 0252 Investering auto's
2) Je schrijft vervolgens de auto af in 3 jaar. Als de auto een restwaarde heeft van €300. Dan is dat (3000 - 300) / 3 jaar = €2.700 per jaar. Dat boek je in het memoboek op 31/12/2016:
4350 Afschr. kosten auto's €900 (debet)
0251 Afschrijving auto's €900 (credit)
3) Verkoop je de auto daarna, dan maak je een verkoopfactuur of een inkoopfactuur met inruilkorting. De restwaarde van de auto moet dan geboekt worden op 0253 Desinvestering auto's. Maak je een boekwinst? Inruilwaarde is hoger dan de boekwaarde. Dan boek je dit verschil op een tweede regel op 4360 Resultaat verkoop mat. vaste activa

Bij Checks moet je bij BTW check nog even alle rekeningen toevoegen waarop je omzet hebt geboekt. Dus 0251 en 4350 ook.

Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Hoe boek ik verlegde BTW uit het buitenland?
Artikel details
Artikel ID: 134
Categorie: Gebruik
Datum toegevoegd: 03-04-2016 13:00:56
Aantal bekeken: 1820
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 4.7/5.0 (13)