Hoe boek ik BTW prive gebruik zakelijk auto

Oplossing

Voor berekening van de BTW privé gebruik zakelijke auto raadpleeg dan de site van de belastingdienst.

De journaalpost wordt als volgt geboekt:

DEBET                  CREDIT

4680 BTW privé gebruik auto (vervoerskosten)                                     640,-
1540 BTW Autokostenverg.                                                                                                  640,-

Let op. T/m versie 2.13 ontstaat hierdoor een verschil in CHECKS omdat rekening 1540 nog niet automatisch is gekoppeld aan rubriek 1d van de BTW-aangifte. U moet dit zelf nog meenemen bij uw aangifte.

Vanaf versie 3.03 is rekening 1540 ook automatisch gekoppeld met de btw-aangifte. En is bovenstaand probleem ook opgelost.

Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Hoe boek ik BTW privegebruik auto?
Hoe boek ik omzet / levering naar het buitenland?
De keuzelijst (dropdown) met grootboekrekeningen is leeg. En nu?
Hoe boek ik bijtelling auto van de zaak?
Artikel details
Artikel ID: 112
Categorie: Gebruik
Datum toegevoegd: 25-03-2014 12:24:36
Aantal bekeken: 3128
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.2/5.0 (9)