Hoe maak ik een credit nota?

Oplossing

U maakt een creditnota door een negatief aantal in te geven.

Daarnaast geeft u in de betreffende kolom (U) in het verkoopboek aan dat het gaat om een Creditnota.

Als je een debetnota en creditnota (die gelijk zijn) wilt afboeken, dan moet je ze via de bank als betaald boeken. Maak hiervoor 2 extra regels aan in het bankboek en boek ze op 1200 Debiteuren zoals alle andere ontvangsten van klanten. Per saldo is het nul (1x ontvangst, 1x uitgave)

Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Ik wil een dubieuze debiteur afboeken, hoe doe ik dat?
Hoe zet ik mijn factuur over in een nieuwe versie (factuur overzetten)?
Hoe boek ik ontvangsten van Mollie?
Artikel details
Artikel ID: 36
Categorie: Gebruik
Datum toegevoegd: 09-09-2011 08:50:12
Aantal bekeken: 785
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 2.4/5.0 (28)