Ga naar het bankboek en maak 2 extra regels:
1) Een ontvangst van 1200 Debiteuren o.v.v. de betreffende verkoopfactuur, zodat deze wordt afgeboekt in het verkoopboek
2) Een uitgaven van het bedrag excl. BTW op 1250 Dubieuze debiteuren. Bij deze regel moet u wel de BTW splitsen, zodat u deze kunt terugvorderen van de fiscus. Vermeld dus in kolom Uitgaven het bedrag excl. BTW en in de kolom BTW hoog het BTW-bedrag.

Het effect op het banksaldo is dan per saldo nul.