Oplossing Ga naar het bankboek en maak 2 extra regels:
1) Een ontvangst van 1200 Debiteuren o.v.v. de betreffende verkoopfactuur, zodat deze wordt afgeboekt in het verkoopboek
2) Een uitgaven van het bedrag excl. BTW op 1250 Dubieuze debiteuren. Bij deze regel moet u wel de BTW splitsen, zodat u deze kunt terugvorderen van de fiscus. Vermeld dus in kolom Uitgaven het bedrag excl. BTW en in de kolom BTW hoog het BTW-bedrag.

Het effect op het banksaldo is dan per saldo nul.

Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Hoe maak ik een credit nota?
Artikel details
Artikel ID: 74
Categorie: Gebruik
Datum toegevoegd: 28-11-2012 11:21:04
Aantal bekeken: 831
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.1/5.0 (17)