Hoe boek ik financiƫle /financial lease (auto)

Oplossing

In het memoboek voor het geleende bedrag als de auto 100% gefinancierd is:
0252 Investering auto (debet)
0820 Financiallease auto (credit)

Als het goed is heb je van je leasemaatschappij een amortisatieschema gekregen met daarin per maand het bedrag van aflossing en rente.

De leasetermijn bestaat uit die 2 delen. Boek dan bij de bankbetaling 2 regels:
0820 Financiallease auto (uitgave voor het aflossingsbedrag)
9120 Rente last fin. lease auto (voor het rentebedrag)

Voor afschrijvingen raadpleeg de handleiding/snelgids.

Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Hoe boek ik nog te ontvangen / betalen rente?
Artikel details
Artikel ID: 110
Categorie: Gebruik
Datum toegevoegd: 24-01-2014 14:05:42
Aantal bekeken: 1275
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 2.8/5.0 (9)