De keuzelijst (dropdown) met grootboekrekeningen is leeg. En nu?

Als er geen gegevens verschijnen in de dropdown als je bijvoorbeeld een grootboekrekening, klant of leverancier wilt selecteren. Selecteer dan een lege cel en druk op Delete.

Hiermee reset de lijstgenerator en verschijnen alle grootboekrekeningen, klanten of leveranciers weer in de keuzelijst.

Vanaf versie 3.03 kun je zoeken naar een rekening, klant of leverancier door een zoekterm in te vullen en dan te klikken op pijltje. De keuzelijst wordt dan gevuld met alle gegevens die de zoekterm bevatten.

In een enkel geval werken de selectieve keuzelijsten niet. Probeer dan het volgende: Ga dan naar Bestand, Opties, Formules, Berekeningsopties en selecteer Automatisch behalve voor gegevenstabellen.

UPDATE: Als je een Engelse Excel-versie gebruikt dan werkten de selectieve dropdowns ook niet. We hebben een update uitgebracht waarin dit is opgelost. Versie 3.03 build 14. Te downloaden in het ledengedeelte. Je kunt er ook voor kiezen om een Nederlands taalpakket te installeren voor Office (raadpleeg Microsoft hiervoor).

Nog een optie om te proberen (het kan aan de processor liggen):

• Opties voor Excel
  • Formules
  • Iteratieve berekening inschakelen
  • Kies een waarde van 80 bij Maximum aantal

Werken ze nog steeds niets? Schakel dan Selectieve keuzelijsten uit bij Instellingen (download eventueel de laatste versie van de website). Je krijgt dan altijd de gehele lijst grootboekrekeningen, klanten of leveranciers te zien.

Meer info: http://www.boekhoudeninexcel.nl/update-selecteer-grootboekrekening-met-zoekterm/