Hoe zet ik mijn factuur over in een nieuwe versie (factuur overzetten)?

Als een nieuwe versie van Boekhouden in Excel uitkomt, dan wil je aanpassingen in jouw factuur overzetten in de nieuwe versie. Ga alsvolgt te werk:

1. Open beide bestanden
  2. Ga naar de nieuwe versie
  3. Hernoem het tabblad van de betreffende factuur door te rechtsklikken op het tabblad (onderaan). Kies Naam wijzigen (zet er bijv. een 2 achter)
  4. Ga naar de oude versie
  5. Rechtsklik op het tabblad van factuur die je wilt overzetten
  6. Klik Verplaatsen of kopieren
  7. Vink Kopie maken aan
  8. Selecteer bij Naar map het nieuwe bestand
  9. Kies waar je het werkblad wilt plaatsen, bijvoorbeeld voor de oude factuur (Facturen)
  10.  Ga naar de nieuwe versie
  11. Verwijder de oude factuur die je had hernoemd. Rechtsklik op het tabblad en kies Verwijderen
  12. Gefeliciteerd, jouw factuur is overgezet. Sla de nieuwe versie nu op.

UPDATE:

Bovenstaande werkt alleen met Excel 2007. Vanaf 2010 of hoger moet je nog 1 extra handeling doen. Beetje technisch waarbij je goed moet oppassen.

Als de computer vraagt om Koppelingen bij te werken? Niet doen.

1. Klik op Formules, Namen beheren
  2. Sorteer de lijst door te klikken op Verwijst naar
  3. Scroll naar beneden, totdat je een naam ziet met een verwijzing naar een ander document erin. In de kolom Bereik staat dan ook Facturen en niet Werkmap.
  4. Staat jouw bestand op de D:schijf, dan vind je die bij de letter D
  5. Klik op de eerste naam
  6. Scroll naar beneden tot de laatste
  7. Druk SHIFT in en klik op de laatste
  8. Kies vervolgens voor Verwijderen (bovenaan)
  9. Klik op OK om je keuze te bevestigen
  10. Klik op Sluiten
  11. Sla je bestand op onder een andere naam!

Koppelingen naar oude bestand aanpassen naar nieuwe bestand:

1. Er staan nog koppelingen die verwijzen naar het oude bestand
  2. Hef de beveiliging op van de nieuwe sheet (wachtwoord: factuurzwanikken)
  3. Klik op Gegevens, Koppelingen bewerken
  4. Klik Bron wijzigen... en kies het nieuwe bestand

Verschil tussen versie 3.02 en 3.03 in klantenbestand:

1. Er is in versie 3.03 een kolom toegevoegd aan het klantenbestand daarom komen klantgegevens niet goed over in de nieuwe factuur
  2. Wijzig de formules met fouten
  3. Klanten'!B:N wordt dan Klanten'C:O