Hoe boek ik financiële /financial lease (auto)

Oplossing

Stel je koopt een auto voor €29.900 excl. btw.

De btw bedraagt €6.279 en vooraf betaald.

Per maand betaal je bijvoorbeeld €973,20 met een looptijd van 24 maanden.

1) Inkoopfactuur registreren in het inkoopboek
0252 Investering auto's 29.900 (21% btw selecteren)

2) Btw betaling boeken in het bankboek
1600 Crediteuren 6.279 (Uitgaven) 0% btw

3) Leasecontract boeken in een bankboek (per saldo nul)
1600 Crediteuren 29.900 (Uitgaven) 0% btw
0820 Financial lease auto 29.900 (Inkomsten) 0% btw

4) Maandelijkse aflossing en rente boeken in het bankboek (in 2 regels)
0821 Aflossing financial lease auto 773.20 (Uitgaven) 0% btw
9120 Rente last fin. lease auto 200,00 (Uitgaven) 0% btw

De bedragen aflossing en rente verschillen per maand. Vraag een amortisatieschema op bij de financieringsmaatschappij waarop deze bedragen staan. Of bereken het zelf met onze financial lease calculator:
https://www.boekhoudeninexcel.nl/product/zzp-en-ondernemen/financial-lease/

Afschrijvingen

Voor afschrijvingen raadpleeg de handleiding/snelgids.

Bereken afschrijvingen bijvoorbeeld met deze template:

https://www.boekhoudeninexcel.nl/product/zzp-en-ondernemen/afschrijvingsstaat/

Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Artikel details
Artikel ID: 110
Categorie: Gebruik
Datum toegevoegd: 24-01-2014 14:05:42
Aantal bekeken: 2019
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 2.8/5.0 (9)

« Ga terug

(C) Copyright 2011-2020, Boekhouden in Excel, Alle rechten voorbehouden, KvK 08131097, BTW NL001381492B08. Contact: info@boekhoudeninexcel.nl