Hoe boek ik onderhanden werk/project?

Oplossing

Er zijn twee mogelijkheden om onderhanden werk te registeren:

1) Direct alle kosten en opbrengsten op een grootboekrekening van het type winst- en verliesrekening boeken en op een later tijdstip het onderhanden werk bepalen. Dit wordt de 'Resultaat methode' genoemd.
2) Direct alle realisaties op een onderhanden werk grootboekrekening boeken van het type balans en dit op een later tijdstip overzetten naar de winst- en verliesrekening. Dit wordt de 'Onderhanden werk methode' genoemd.

Zie ook:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Onderhanden_werk

1) Voeg in het rekeningschema de volgende rekening toe
3500 Onderhanden werk | 49 | 3500 | VR2 | Overige kortlopende schulden | 4 | Vreemd vermogen | Balans

2) Kosten boeken

Bij methode 1) Boek alle kosten e.d. op 7000 Kostprijs verkopen

Bij methode 2) Boek alle kosten e.d. op 3500 Onderhanden werk

3) Bij realisatie of facturereing boek je de kostprijs verkopen in het memoriaalboek.
Methode 1:

7000 Kostprijs verkopen (cr)
3500 aan Onderhanden werk (d)

Methode 2:

7000 Kostprijs verkopen (d)
3500 aan Onderhanden werk (cr)

Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Artikel details
Artikel ID: 154
Categorie: Gebruik
Datum toegevoegd: 15-05-2020 09:13:59
Aantal bekeken: 41
Beoordeling (Stemmen): Artikel nog niet beoordeeld (0)

« Ga terug

(C) Copyright 2011-2020, Boekhouden in Excel, Alle rechten voorbehouden, KvK 08131097, BTW NL001381492B08. Contact: info@boekhoudeninexcel.nl