Hoe boek ik omzet / levering naar het buitenland?

Oplossing Voor levering aan bedrijven rekent u geen BTW. Voor levering aan particulieren brengt u wel BTW in rekening.

Boek die in het verkoopboek op:
8210 Omzet binnen EU
8220 Omzet buiten EU

Kies BTW% van 0% en vermeldt op de factuur "BTW verlegd"

Vraag en controleer het BTW-nr van uw klant!!

Zie ook:
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/zakendoen_met_het_buitenland/goederen_en_diensten_naar_andere_eu_landen/btw_berekenen_bij_diensten/

en

http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/zakendoen_met_het_buitenland/goederen_en_diensten_naar_andere_eu_landen/btw_berekenen_bij_export_goederen_naar_eu_landen

Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Hoe boek ik verlegde BTW uit het buitenland?
Artikel details
Artikel ID: 83
Categorie: Gebruik
Datum toegevoegd: 23-04-2013 17:03:28
Aantal bekeken: 577
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.0/5.0 (8)