Hoe pas ik punten en komma's (getalnotatie) aan?

Oplossing

Als je een Internationale versie van Excel hebt kun je of de Taal aanpassen van je systeem of wijzigingen in Excel doorvoeren.

Aanpassen Taal:
Ga via Start -> Instellingen -> Configuratiescherm -> Landinstellingen en controleer of Windows is geconfigureerd voor Nederland

Aanpassen Excel:
Aanpassen gaat door op de Office-knop te klikken in Excel (die ronde knop links bovenin) of Bestand (in 2013), dan te kiezen voor “Opties voor Excel” en dan “Geavanceerd.

Je krijgt dan een venster te zien waar je ook de optie “Scheidingstekens van systeem gebruiken” ziet staan (onder de 1e kop: Opties voor bewerken). Vink die uit en pas het decimaalteken en scheidingsteken voor duizendtallen naar wens aan. Voordeel is dat je ook eenvoudig terug kunt schakelen naar de standaardinstellingen.

Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Hoe wijzig ik de getalnotatie (punten en komma's)?
Artikel details
Artikel ID: 107
Categorie: Technisch
Datum toegevoegd: 02-01-2014 19:08:54
Aantal bekeken: 135
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 2.5/5.0 (8)