Hoe boek je artikelen die je als sponsor of gift weggeeft?

Oplossing

Maak bijv. in het kasboek een boeking op 4730 Relatiegeschenken met het betreffende artikelnummer. Vul aantal in en geen verkoopprijs. BTW = 0% en vul In in. Bij omschrijving bij. giften/sponsoring.
Daarmee verlaag je de voorraad.

In het memoboek maak je iedere maand/kwartaal/jaar de boeking:
Kostprijs verkopen (D)
aan Voorraad (Cr)
Daar zitten deze sponsoringen dan ook bij inbegrepen.

Hetzelfde kun je doen voor verbruik in de praktijk bijv.

Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Hoe boek ik verlegde BTW uit het buitenland?
Hoe boek ik privé betalingen en ontvangsten?
Hoe pas ik de omschrijving van een grootboekrekening / rekening aan?
Artikel details
Artikel ID: 104
Categorie: Gebruik
Datum toegevoegd: 03-12-2013 18:52:46
Aantal bekeken: 416
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 2.3/5.0 (9)